Archief

Hemelvaarts tournooi te Veldhoven

       
Zeven van onze floretschermers (onder begeleiding van H. banser) namen deel
        aan het Hemelvaart tounooi in Veldhoven.
        Het was een lange dag voor de deelnemers van 10:00 tot 17:00 uur werd gestreden.
       

    Wederom een succesvol tournooi voor de deelnemers van Axionikos !!

    1e Maurits Visser bij de 9 jarige  mechanisch
 
    1e Juriaan Visser bij 13 jarige mechanisch
 
    1e Bob Beckers bij de 13 jarige  elektrisch
 
    1e Eeking Sallasa bij de senioren mechanisch
 
    2e Joostje Peerboom bij de dames mechanisch
 
    3e Veerle Cuijpers bij de dames mechanisch.

                                    Een geweldig resultaat !! Proficiat !!

 

 

Debutanten tournooi St. Truiden (Belgie)

 

        Vijf van onze floretschermers (onder begeleiding van H. banser) namen deel
        aan het debutanten tounooi in Truiden.
        Het was een lange dag voor de deelnemers van 10:00 tot 17:00 uur werd gestreden.
        Er waren 90 deelnemers in totaal.


        Het was een succesvol tournooi voor de deelnemers van Axionikos.

        Eeking Salasa werd 1e bij de senioren !!

        Bob Beckers werd eerste in de klasse 12 tot 13 jarigen !!

        Joosje Peereboom werd 3e bij de dames !!

        Een geweldig resultaat !!

 

                                                       Proficiat.

 

 

Oktober Tournooi HOC HABET in eindhoven

via de volgende link kom je op de Hoc Habet site, waar de informatie omtrend dit tournooi gevonden kan worden

http://www.stud.tue.nl/~hochabet/index.php?page=OT2007


-----------------------------------------------------------------------------------

   Wedstijden:

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Willem 2 toernooi 23 september

 

Met 4 schermers heeft Axionikos meegedaan aan het Willem 2 degentoernooi in Tilburg. Op dit toernooi is de Nederlandse schermtop aanwezig. Het ging er dan ook officieel aan toe. De hele uitrusting moest aan de FIE-normen voldoen. Ook de afstelling van de degens moesten aan de officiële eisen voldoen

De wedstrijd bestond uit een voorronde om te bepalen wie naar de A- en B-poule ging. Nici, Roel en Jo gingen naar de B-poule, Ronald had voldoende punten om in de A-poule mee te doen.

De A-Poule werd meteen volgens de elimination directe methode verschermd. Dat wil zeggen: als je verliest lig je er uit. Helaas verloor Ronald de eerste partij en was hij dus uitgeschakeld.

In de B-poule werd eerst weer een voorronde geschermd, om de rangpositie voor de elimination directe te bepalen. Nici en Roel kwamen niet ver genoeg voor een finaleplaats. Jo werd na de nodige partijen derde.

Ronald jureerde de nodige partijen in de B-poule. Tijdens een van de partijen haalde een Belgische schermer wild uit en raakte Ronald tegen zijn voorhoofd. Gelukkig viel de verwonding erg mee, gelukkig niet meer dan een schrammetje.

 

 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op 17 mei 2007 namen verschillende leden van schermvereniging Axionikos uit Heerlen deel aan een schermtoernooi in Veldhoven. Aan dit jaarlijks terugkerend toernooi deden dit jaar ongeveer 120 schermers mee.

Hoewel de insteek was om zoveel mogelijk ervaring op te doen werden er ook een aantal prijzen gewonnen door de leden.

Zo won in de categorie Benjamin Juriaan Visser de eerste prijs en Bob Beckers de tweede. Bij de cadetten won Roel Reinders de eerste prijs en tot slot won bij de senioren Eking Salassa de derde prijs.

Dit zijn mooie prestaties zeker als men bedenkt dat sommige schermers weinig tot geen wedstrijdervaring hadden.


KMS schermtoernooi op 14 januari 2006 

Twee keer per jaar organiseert de KMS te Weert een schermtoernooi. Geschermd wordt met het wapen degen. Het belangrijkste van dit toernooi is zoveel mogelijk schermen. Het opdoen van ervaring is hier belangrijker dan het behalen van een prijs. Natuurlijk wil iedereen toch zoveel mogelijk wedstrijden winnen dus er is een gezonde portie rivaliteit. Desondanks vindt alles plaats in een ontspannen sfeer waardoor ook veel contacten gelegd kunnen worden.
Namens SV Axionikos gingen zeven leden erheen. In totaal waren er 53 schermers. De opzet van het toernooi is dat eerst geschermd moest worden voor de poule-indeling. Er waren drie poules: A-, B- en C-poule. Afhankelijk van de resultaten in de voorronde worden de schermers vervolgens ingedeeld in de verschillende poules. In de poules moet men dan tegen ieder ander van dezelfde poule gaan spelen. Degene met de meeste punten wordt dan uiteraard de winnaar van de poule.

Van SV Axionikos kwamen twee leden in de A-poule, twee leden in de B-poule en drie leden in de C-poule. Sommige mensen hadden hun dag niet want op de wekelijkse schermavonden laten ze zien dat ze heel wat meer in hun mars hadden dan wat ze tijdens het toernooi lieten zien. Of de spanning of het vroege begin van het toernooi was waarschijnijk de oorzaak voor het minder presteren. Maar zoals gezegd ging het toch voornamelijk om het opdoen van schermervaring.

In ieder geval kwam iedereen flink aan zijn trekken. Tijdens de poule-indeling 5 wedstrijden schermen en daarna in de poule zelf ook nog eens 15 tot 17 wedstrijden schermen.

Aan het eind van het toernooi behaalden verschillende leden dan ook een prijs. Ronald Koenders behaalde een derde prijs in de A-poule. Martijn Brugmans behaalde een eerste prijs in de B-poule. Manuela Bögels behaalde een tweede prijs en Marion Geboers een derde plaats in de C-poule.

Ook een goede prestatie verrichte Caspar Brugmans. Hoewel hij een flinke blessure had, wilde hij toch perse meedoen. Ondanks deze blessure wist hij het menig schermer erg moeilijk te maken. 

Tot slot willen wij de KSM in Weert bedanken voor de uitstekende organisatie van het toernooi. Ook de wapenmeester mag niet vergeten worden. Iedere keer weer weet hij kleine gebreken aan de wapens te herstellen. Hopelijk blijven zij hiermee nog lang doorgaan.

 

 

KMS toernooi in Weert 

Op zaterdag 9 juli 2005 hebben verschillende leden van SV Axionikos meegedaan aan het KMS schermtoernooi in Weert. Het wapen waarmee geschermd werd, was de degen. 

Het schermtoernooi vindt altijd plaats in januari en in juli en staat vooral in het teken van zoveel mogelijk schermervaring op te doen. De deelnemers moeten dan ook behoorlijk wat wedstrijden spelen. Eerst moet er geschermd worden om te bepalen in welke poule men gaat spelen en vervolgens is het de bedoeling om in de poule tegen alle deelnemers te shcermen. Winnaar is degene die het eerst 5 punten heeft gehaald. 

Nieuw dit jaar was de indeling in drie poules. Verder was er een nieuwe regel dat een wedstrijd na drie minuten afgelopen is en degene met de meeste punten is dan de winnaar. Er waren dit jaar veel deelnemers zodat waarschijnlijk hierom de neiwue regels ingevoerd zijn. 

Namens Axionikos deden drie leden mee. Hoewel er geen prijzen gehaald werden, was de dag wat hen betreft geslaagd. De tegenstanders waren van een goed niveau en juist doordat iedereen een eigen speelstijl heeft, kon men veel ervaring opdoen. En dat is toch uiteindelijk ook de bedoeling van het toernooi. 

Tot slot willen we de organisatie van het toernooi bedanken voor een uitstekend verzorgde dag. Wij zullen bij het volgend toernooi beslist weer van de partij zijn.

  

 

 Op zaterdag 15 januari 2005. gingen een aantal van onze degenschermers naar een    degenwedstrijd gehouden in het KMS, Van Hornekazerne te Weert.

   Om 8:00 vertrokken we met 7 schermers richting Weert.

   Daar gearriveerd konden we inschrijven onder het genot van een kop koffie/thee,
   waar een stukje cake bij geserveerd werd.

   Omstreeks  9:30 omkleden en klaarmaken voor de wedstrijd.
   De deelnemers ( 48) werden verdeeld over een achttal poules, afhankelijk van
   de grootte van de poule draaide men vervolgens 5 tot 7 schermrondes.
   Afhankelijk van het resultaat belandde men in de A of B poule.

   De A en B poule bestond vervolgens uit 23 resp. 19 schermers die vervolgens 
   tegen elkaar uitkwamen. Hierdoor draaide iedere schermer dus nogmaals 22 of 18
   partijen.

   Om 12:20 werd een pauze ingelast, en eenieder werd voorzien van een gevarieerde
   Lunch. Complimenten voor de verzorging.

   Om 13:00 uur werd het toernooi voortgezet, zodat omstreeks 16:15 iedereen klaar
   was. Na een dankwoord van organisatoren werden de eerste drie van iedere poule 
   bekend gemaakt en werd Mike Becker bedankt voor zijn jarenlange inzet,
   hierna vertrok iedereen weer huiswaarts 

   
   
   
   
   
      

   
     
   
   
   
 

 

 

 

 

 

 

foto's 17 januari 2004 

  
  
  
  

  
  
  
De uitslagen zijn te vinden op www.kmsv.nl de site van onze gastgever.

Axionikos | Nu ook op Facebook!