Club informatie

De maandelijkse contributie bedraagt € 20,00 voor alle leden. Voor de maanden juli en augustus is geen contributie verschuldigd omdat er dan ook geen schermen is.

De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS). Vaste leden worden jaarlijks aangemeld bij de bond. Tevens zijn zij dan verzekerd voor eventuele aansprakelijkheid voortvloeiend uit het beoefenen van de schermsport. De jaarlijkse contributie van de KNAS bedraagt voor 2023 € 31,65 voor leden tot en met 20 jaar en € 63,30 voor leden van 21 jaar en ouder.

Beginners

Mensen die interesse hebben om deel te nemen aan de schermsport, krijgen in het begin begeleiding van de maitre. Schermspullen worden dan ter beschikking gesteld door de vereniging. Beginners krijgen zo de mogelijkheid om de sport te leren zonder dat zij verplicht zijn allerlei materialen aan te schaffen. Pas als men besluit serieus verder te willen gaan, dient men eigen materiaal aan te schaffen. Lees hier meer over op de pagina van materiaal info.

Binnen de schermsport zijn er drie wapens: de floret, de sabel en de degen. De meeste leden beginnen met floret en kiezen op een later tijdstip ook voor sabel en/of degen.

 Vanaf de eerste deelname heb je nodig:

  • sportschoenen voor binnen gebruik met een non-marking zool
  • T-shirt
  • lange trainingsbroek

      Mocht je interesse hebben om een training bij te wonen of mee te doen, kijk dan op de contactpagina.


De onderstaande gids is uitgebracht door de Vlaamse Schermbond en bevat informatie speciaal voor ouders van schermende kinderen, klik op de afbeelding voor de download.
 

Axionikos | Ook op Facebook!