Jaarplan Axionikos 2020-2023

Visie

Axionikos is een kleine schermvereniging waar plezier en enthousiasme voor de schermsport voorop staat. In principe schermen we met alle wapens maar er zijn duidelijke voorkeuren, er is een floret groep en een sabel groep.  Met twee trainers, Wolfgang Marzodko en Gilbert van Zeijl, is de vereniging goed voorzien.

Voor seizoen 2020-2023 willen wij de schermers het plezier in de sport laten beleven en op sportief gebied zich laten ontwikkelen. Daarvoor hebben we een aantal aandachtspunten.

Wedstrijden

Het plan is om voor sabel als voor floret een vijftal wedstrijden te bezoeken als clubactiviteit. Op een wedstrijd kom je andere schermers tegen dan normaal. Dat geeft plezier en je doet enorm veel schermervaring op. Het helpt je te groeien als sporter. Wedstrijden eisen wel een en ander van het materiaal en daar zullen we aan moeten werken. We vragen schermers om ook elektrisch materiaal te gaan aanschaffen, de vereniging kijkt ook naar de mogelijkheden. Elektrisch materiaal zal ook in de trainingsavonden worden gebruikt. Het is leuker om elektrisch te schermen tijdens een partijtje. Wedstrijden staan in een volgend hoofdstuk uitgewerkt.

LSB wedstrijd

Axionikos zal samen met La Rapiere uit Maastricht een wedstrijd organiseren voor de Limburgse Schermbeker. We hopen op veel eigen deelnemers maar we zullen ook hulp bij de organisatie nodig hebben.

Interne toernooitjes

We willen net als vorig jaar proberen om iedere maand een avond als intern toernooi in te richten. Om de snelheid erin te houden hebben we meer scheidsrechters nodig. We gaan de schermers leren te jureren en ouders zijn ook welkom dit te leren.

Examens

Seizoen 2014-2015 hebben we een brassard examen afgenomen. Dat werd erg leuk gevonden. Voor dit seizoen willen we hier vervolg aan geven. We denken aan Floret-geel (1) en rood (2) en voor sabel brassard geel (1) af te nemen.  Meedoen met het examen kost 12,50, je krijgt een boekje, een diploma en een badge. https://www.knas.nl/brassard_systeem

Materiaal

Onze kleine club heeft maar beperkt materiaal te leen. Het is daarom belangrijk dat iedereen zijn eigen materiaal aanschaft. We verwachten dat je na 3 maanden een eigen wapen en handschoen hebt, en binnen het jaar een masker en een vest. Materiaaleisen en winkels staan in een volgend hoofdstuk uitgewerkt.

Individuele training

Vanaf 20.30 is het mogelijk een individuele les te krijgen bij een van de trainers. Een inschrijflijst zal in de zaal komen te hangen.

Wedstrijdtraining

Axionikos kan voorlopig geen tweede trainingsavond in de week faciliteren voor schermers met serieuze wedstrijdambitie. We hebben wel de mogelijkheid om bij een vereniging in de buurt een tweede training mee te doen. Als je dat leuk lijkt laat het dan weten.

Volwassenen training

We willen graag dat het tweede uur van de trainingsavond door meer schermers wordt bezocht. Daarvoor hebben we twee dingen bedacht. We gaan op zoek naar een paar extra volwassen schermers. We gaan de jeugdleden van 15 jaar en ouder vragen. Het tweede trainingsuur kent geen groepsles karakter maar bestaat uit individuele training en veel onderlinge trainingspartijen.

Ronald Koenders (bestuur)
Wolfgang Marzodko (Trainer)
Gilbert van Zeijl (Trainer)

Axionikos | Ook op Facebook!